Темата за наши войници на украинския фронт е типичен пример за

...
Темата за наши войници на украинския фронт е типичен пример за
Коментари Харесай

Главчев пак: Никой няма да изпраща български войници на украинския фронт

Темата за наши бойци на украинския фронт е характерен образец за хибридна офанзива и дезинформация. Никога не е обсъждана такава тематика във формат НАТО или през днешния ден. Нека да бъдат спокойни български жители. Няма тематика за изпращане на български бойци в Украйна.

Това съобщи министър-председателят на България Димитър Главчев, след срещата на четири очи с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Премиерът посочи, че диалогът сред двамата е бил за 20-годишното участие на България в НАТО и 17-годишното в Европейския съюз. „ Стигнахме до общите заключения, че България е един благонадежден съдружник в НАТО и извършва своите отговорности. Ще се спра и на Парламентарната асамблея, която завършва през днешния ден, на нея вземат участие към 400 души, от които близо 200 са народни представители от 32 страни членки. Отделно има 25 участници, които са сътрудници на НАТО ”, уточни той.

„ Обсъдихме въпроса, че би трябвало да се върне значимостта на Западните Балкани, за която си спомняте през 2017 година България беше водач в процеса. Хубаво е, че се връща същата тематика и би трябвало още веднъж да бъде на тази висота ”, сподели Главчев.

Двамата водачи са дискутирали и въпросите по Черноморския район и помощта за Украйна. „ Хубавото, което сподели Столтенберг беше, че с всички сили би трябвало да оказваме помощ на Украйна, само че

с мисълта НАТО да не бъде въвлечена в спора ”, посочи българският министър председател.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че се радва още веднъж да бъде в София. „ България е оценена като благонадежден съдружник в НАТО. Високо оценяваме осъщественото от страната по време на 20-те години участие по повод груповата защита и споделената сигурност. Ще приемем съществено задачата за възстановяване на сигурността на Черноморския район и Западните Балкани ”, уточни той.

„ Миналата година България усили разноските си за защита с близо 20% и в този момент доближава насоката от 2% от Брутният вътрешен продукт да бъде заделян за това перо. Това още веднъж потвърждава надеждното партньорство ”, акцентира генералният секретар на НАТО.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР